Wortelpuree met Berloumi en raapjessalsa

30 MIN
2 personen
Wortelpuree met Berloumi en raapjessalsa

Heb je echt nog overtuiging nodig als je ziet dat dit bordje Berloumi bevat? Bak de Belgische grillkaas goudbruin en combineer die met een smeuïge wortelpuree. Als finale frisse toets maak je een raapjessalade. Mmm, hier moet je van proeven!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortelen0.5
  • ½ sjalot
  • 2 el aceto balsamico
  • 200 gr witte raapjes
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr dille
  • 200 gr Berloumi
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet in een kookpot net onder water met een snuif zout (zie tip). Kook in 15-20 min. gaar.
  2. Raapjessalsa: versnipper de sjalot. Meng met de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat even staan, zodat de azijn de sjalot wat zachter kan maken.
  3. Snijd de raap in blokjes van 1 cm (schillen hoeft niet). Hak de bieslook en dille grof. Meng de verse kruiden en de raap onder de gemarineerde sjalot en roer goed. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de Berloumi in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de Berloumi goudbruin in zo'n 3-4 min. aan beide kanten.
  5. Giet de aardappelen en wortel af. Stamp samen met een scheutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de Berloumi met de raapjessalade en wortelpuree. Smakelijk!
  7. TIP: Iets meer tijd en zin in een specialere puree? Rooster de aardappelen en wortel dan 20 min. op 200°C in de plaats van te koken, en pureer dan.