Wie houdt er niet van een lekker mals stukje kip? Kip vind je zowat terug in de keuken van elk land wereldwijd. En als je erbij nadenkt, bestaan er best ook wel wat Belgische klassiekers met kip. Gentse waterzooi, gebraden kip met appelmoes, hete bliksem en vol-au-vent zijn natuurlijk de alom bekende gerechten, maar ook met bijvoorbeeld asperges, witloof en zelfs druiven is kip een heerlijke combinatie. Onze typische Belgische toppers met kip op een rijtje!


Waterzooi met kip en peterselieaardappelen


Waterzooi met kip en peterselieaardappelen
Waterzooi was het favoriete gerecht van Karel V! Het is een lekker stoofpotje met kip, prei, selder en wortel in een overheerlijk roomsausje. Recept



Geroosterde kip met appelmoes en kroketjes


Geroosterde kip met appelmoes en kroketjes
Een echte klassieker, die je ook gemakkelijk zelf thuis kan klaarmaken: een heerlijke geroosterde kip met appelmoes en kroketjes. Zalig! Bekijk recept



Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes


Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes
Maak jong en oud blij met deze cordon bleus van kip, gevuld met ham en kaas. Daarbij komt een warm slaatje van gebakken witloof, appeltjes en aardappelen. Bekijk recept



Hete bliksem met kippengehakt


Hete bliksem met kippengehakt
Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree. Bekijk recept



Kipfilet met dragonsaus en boontjes


Kipfilet met dragonsaus en boontjes
Kip en dragon gaan heel goed samen. We maken stukjes lekkere gebakken kip met een verfijnd dragonsausje, sperzieboontjes en gebakken aardappelen, heerlijk! Bekijk recept



Snelle vol-au-vent met aardappelpuree


Snelle vol-au-vent met aardappelpuree
Vol-au-vent is één van de favoriete gerechten van de Belgen. Wij maakten er een snelle versie van die niet moet inboeten aan smaak, alstublieft! Bekijk recept



Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus


Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus
Daar is de lente, daar is de zon... en asperges! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten als het zover is! Een lekker fris en licht gerecht! Bekijk recept



Kippenreepjes met druifjes en dragon


Kippenreepjes met druifjes en dragon
Deze kippenreepjes met druifjes en dragon zijn heerlijk fris en maak je makkelijk en snel klaar. Een lekkere, onverwachtse combinatie. Bekijk recept