Was je al verkocht bij het lezen van 'spekjasje'? Alleen al daarom zouden we dit gerecht klaarmaken. Geloof ons: ook de rest van het bord is het proeven waard.
Ingrediënten
2 kipfilets
4 sneetjes spek
400 gr zoete aardappel
2 wortelen
1 teentje knoflook
200 gr spinazie
olijfolie
scheutje melk
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Kruid de kip met zwarte peper en wikkel er twee sneetjes spek rond. Schik de kip op de bakplaat en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kip halverwege om.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm (zie tip). Snijd de wortel in stukken van 2 cm (schillen hoeft niet). Zet de zoete aardappel en wortel net onder water met een snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af.
Pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de spinazie samen met de knoflook, tot de spinazie geslonken is. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de zoete aardappel en wortel af en stamp met een scheutje melk tot een puree. Kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de kip met de zoete-aardappelpuree en de gestoofde spinazie. Smakelijk!
TIP:
De schil van de zoete aardappel is perfect eetbaar, maar in een puree is de textuur minder aangenaam.