Kippenreepjes met druifjes en dragon

25 MIN
4 personen
Kippenreepjes met druifjes en dragon

Deze kippenreepjes met druifjes en dragon zijn heerlijk fris en maak je makkelijk en snel klaar. Een lekkere, onverwachtse combinatie.

Ingrediënten

  • 800 g kippenborsten, in reepjes
  • 400 g druiven, zonder pit
  • 60 g bloem
  • 100 ml room
  • 40 ml cognac
  • 2 el boter
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 kl mosterd
  • 3 takjes dragon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenreepjes met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak de reepjes goudbruin.
  2. Blus met de cognac en een scheutje water. Voeg een half blokje kippenbouillon toe en laat 15 minuutjes sudderen.
  3. Schep de kip uit de pan en zet even opzij. Voeg de room toe aan de bouillon en breng aan de kook.
  4. Voeg de mosterd, de dragon en druiven toe. Laat even doorwarmen.
  5. Serveer de kippenreepjes met de druiven en de dragonsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.7 kcal
Koolhydraten 24.47 g
waarvan suikers 11.94 g
Vet 18.75 g
waarvan verzadigd 10.32 g
Proteïnen 49.2 g
Vezels 1.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin