Snelle vol-au-vent met aardappelpuree

35 MIN
2 personen

Vol-au-vent is één van de favoriete gerechten van de Belgen. Wij maakten er een snelle versie van die niet moet inboeten aan smaak, alstublieft!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 150 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 150 g kipfilet
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  4. Kook de kippenblokjes 2 minuten in de bouillon en voeg dan ook de gehaktballetjes toe. Schep de kip en de balletjes er na nog 3 minuten koken uit met een schuimspaan. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op.
  5. Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat nog 1/3de van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel kippenbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons toe. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Voeg de gehaktballetjes en stukjes kip bij de saus en laat zachtjes opwarmen.
  8. Serveer de vol-au-vent met de aardappelpuree. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.6 kcal
Koolhydraten 65.26 g
waarvan suikers 2.46 g
Vet 28.99 g
waarvan verzadigd 16.7 g
Proteïnen 44.95 g
Vezels 10.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin