Wok met kippenblokjes, rijst en wokgroenten

25 MIN
2 personen
Wok met kippenblokjes, rijst en wokgroenten

Zin in een snelle doordeweekse maaltijd die niet alledaags smaakt? Dan raden we je deze wokschotel aan met kip en babi ketjap. Zijn smaakvolle eenvoud maakt dat babi ketjap populair is in de Chinees-Indonesische keuken en vér daarbuiten.

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 300 gr kippenblokjes
  • 1 zakje currypasta babi ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr wokgroenten
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een flinke scheut olie in een (wok)pan op hoog vuur. Bak de kippenblokjes met de babi ketjap zo'n 2-3 min. (zie tip). Pers de knoflook erbij.
  3. Verlaag het vuur en schep er de wokgroenten bij. Giet er een scheutje water bij en laat de groenten zo’n 6-7 min. stoven op middelhoog vuur.
  4. Breng de groenten en kippenblokjes op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Schep de rijst onder groenten en de kip en serveer meteen. Smakelijk!
  6. TIP: Babi ketjap is een heerlijke, maar een iets straffere currypasta. Begin met een beetje en bouw zelf naar smaak verder op.