Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes

30 MIN
2 personen
Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes

Maak jong en oud blij met deze cordon bleus van kip, gevuld met ham en kaas. Daarbij komt een warm slaatje van gebakken witloof, appeltjes en aardappelen.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 cordon bleus (kip)
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 1 takje tijm
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de kip cordon bleus mooi goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Snij het witloof in reepjes. Schil de appel en snij in partjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Veeg de pan schoon met keukenpapier, zet terug op het vuur en smelt de boter. Voeg het witloof, de tijm en de appeltjes toe en bak ze aan voor 5 minuten. Voeg dan de aardappelen toe. Laat nog kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gebakken aardappelen, appeltjes en het witloof met de kip cordon bleus en wat rucola erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 714.24 kcal
Koolhydraten 63.65 g
waarvan suikers 12.35 g
Vet 32.55 g
waarvan verzadigd 11.23 g
Proteïnen 37.96 g
Vezels 10.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin