Hete bliksem met kippengehakt

45 MIN
2 personen
Hete bliksem met kippengehakt

Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 appels
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl currypoeder
  • 5 el paneermeel
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el melk
  • 1 el suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Schil de appels en snij in blokjes. Verhit 1/4de van de boter in een kookpotje en voeg de appelblokjes toe. Laat kort aanbakken en voeg dan een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
  4. Bak ondertussen het gehakt rul in 1/4de van de boter, voeg het currypoeder toe. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg 1/4de van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Verdeel het gehakt over een ovenschaal. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel de rest van de boter in vlokjes hierover. Zet 10 minuten in de oven en laat eventueel nog 5 minuten kleuren onder de grill.
  7. Meng de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn en lepel over de gemengde sla. Kruid met peper en zout. Serveer de salade met de hete bliksem.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1070.16 kcal
Koolhydraten 109.56 g
waarvan suikers 46.17 g
Vet 48.57 g
waarvan verzadigd 23.96 g
Proteïnen 42.08 g
Vezels 15.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin