Hete bliksem met kippengehakt

50 MIN
2 personen
Hete bliksem met kippengehakt

Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 3 appels
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el currypoeder
  • 50 g paneermeel
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Schil de appels en snij in blokjes. Verhit 1/3de van de boter in een kookpot en voeg de appelblokjes toe. Laat kort aanbakken en voeg een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
  4. Bak ondertussen het gehakt rul in 1/3de van de boter, voeg het currypoeder toe. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Verdeel het gehakt over een ovenschaal. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel. Zet 10 minuten in de oven en laat eventueel nog 5 minuten kleuren onder de grill. Serveer met de gemengde sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.66 kcal
Koolhydraten 89.87 g
waarvan suikers 34.6 g
Vet 33.91 g
waarvan verzadigd 18.01 g
Proteïnen 40.94 g
Vezels 12.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin