Kip met boterboontjes en aardappelwedges

35 MIN
2 personen
Kip met boterboontjes en aardappelwedges

Boterboontjes zijn de boterzachte (dat treft!), gele variant van prinsessenboontjes. Lekker!

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 400 gr boterboontjes
  • 2 kipfilets
  • 160 gr doperwten
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een ruime pot met lichtgezouten water aan de kook voor de boontjes.
  2. Snijd de aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en schuif 20-25 min. in de oven tot de wedges mooi geroosterd zijn.
  3. Kook de boontjes in 4 min. beetgaar en giet af (zie tip).
  4. Bestrijk de kip met olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schik de kip in de laatste 15 min. mee op de bakplaat van de aardappelwedges.
  5. Laat de erwtjes uitlekken.
  6. Smelt een klontje boter in de pot van de boontjes. Voeg vervolgens de boontjes toe en roerbak 1-2 min. op middelhoog vuur. Voeg de erwtjes toe en laat opwarmen. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de kip met de groentjes en de wedges. Buon appetito!
  8. TIP: Spoel ze meteen onder koud stromend water, zo behouden ze hun mooie kleur.