Broodje pulled chicken met komkommer, sla en wortelen

35 MIN
2 personen
Broodje pulled chicken met komkommer, sla en wortelen

De inspiratie voor dit gerecht haalden we bij de caesar salad. Maar we trekken de kip in stukjes en serveren alles op een broodje. Caesar salad, met een twist!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 little gem
  • 1 minikomkommer
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Srirarchasaus
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • olijfolie
  • el paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • kl mosterd
  • 1 kl honing/zoetstof
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de kip. Kook de kip zo’n 10 min. in zijn geheel. Schep uit het water en laat afkoelen.
  2. Breng een tweede pot water aan de kook voor de eieren. Kook in 7-9 min., spoel onder koud water en pel. Snijd in plakjes.
  3. Snijd de sla in fijne repen. Snijd de komkommer in plakjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Verdeel over verschillende kommetjes.
  4. Kruidenmengeling: pers de knoflook. Meng de srirachasaus met de knoflook, 1 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, de honing/zoetstof, witte wijnazijn en mosterd. Kruid met zout en zwarte peper
  5. Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar tot je stukjes ‘pulled chicken’ krijgt (zie tip). Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en schep er de pulled chicken in. Giet er de kruidenmengeling bij en laat even doorwarmen. Proef en breng eventueel extra op smaak met paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  6. Beleg het hamburgerbroodje. Smeer een flinke laag mayonaise erop en beleg royaal met de pulled chicken, komkommer, sla, geraspte wortel en het ei. Serveer de rest van de groentjes ernaast. Smakelijk
  7. TIP: Gebruik je handen om de kipfilet in de stukjes te scheuren. Minder afwas!