Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

30 MIN
2 personen
Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Daar is de lente, daar is de zon... en de asperges! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten! Een lekker fris en licht gerecht!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 12 witte asperges
  • 10 g dragon
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Kook gaar in 15-20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken. Hou wat van het kookvocht apart.
  3. Pluk de dragon en hak fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kipfilets 5 minuten aan beide kanten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Blus de pan door per persoon 50 milliliter van het kookvocht van de asperges toe te voegen en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg dan de room toe. Laat opnieuw inkoken tot de gewenste sausdikte en voeg dan de fijngehakte dragon toe en kruid met peper en zout.
  5. Snij de kip in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en de krieltjes over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 548.23 kcal
Koolhydraten 42.24 g
waarvan suikers 3.83 g
Vet 22.03 g
waarvan verzadigd 12.98 g
Proteïnen 42.44 g
Vezels 6.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin