Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

25 MIN
2 personen
Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Daar is de lente, daar is de zon... en de asperges! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten! Een lekker fris en licht gerecht!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 bussel witte asperge
  • 10 g dragon
  • 10 g bieslook
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Kook gaar in 15-20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken. Hou wat van het kookvocht apart.
  3. Pluk de kruiden en hak ze fijn. Kruid de kip met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Blus de pan door per persoon een kopje van het kookvocht van de asperges toe te voegen en verkruimel de kippenbouillon erbij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw voor de helft inkoken en voeg dan de fijngehakte kruiden toe en kruid met peper en zout.
  5. Snij de kip in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en de krieltjes over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 523.2 kcal
Koolhydraten 43.87 g
waarvan suikers 4.91 g
Vet 19.61 g
waarvan verzadigd 11.37 g
Proteïnen 39.13 g
Vezels 8.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin