Geitenkaas vind je in vele verschillende vormen en 'rijpingsgraad'. De jonge versie is zacht en smeuïg, oude geitenkaas is een harde kaas en scherp van smaak. Het past goed in salades, bij spek, in combinatie met een zoet element zoals honing, fruit,... Je kan deze kaas ook gratineren of laten smelten. Zo veel mogelijkheden! De kaas kan je doorheen de hele maaltijd gebruiken, van hapje tot dessert.
Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes

Deze mooie bloemetjes zijn het ideale hapje. Gemaakt van bladerdeeg, geitenkaas, appel en noten zijn deze hapjes een lekkere combinatie van zoet en hartig. Bekijk recept
Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

Je kan van veel verschillende groenten en kruiden pesto maken. Wat denk je van een originele pesto met peperige waterkers? Dit moet je proeven! Bekijk recept
Salade van geitenkaas, spekjes en appel

Een heerlijke klassieke combinatie voor een salade: gegrilde geitenbûche met krokant gebakken spekjes en appeltjes. Dit kan jij even lekker maken als op restaurant! Bekijk recept
Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse kaas en een zalige honingmosterddressing, yum! Bekijk recept
Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen.
Spirelli all'ortolana met geitenkaas

De naam 'all'ortolana' of letterlijk vertaald 'van de groenteboer' verraadt het al: een Italiaanse pasta boordevol lekker verse groenten. We werken deze klassieker af met stukjes zoute kaas, een heerlijke combinatie! Een eenvoudig maar smaakvol gerecht recht uit de Italiaanse boerenkeuken! Bekijk recept
Geitenkaassalade met bulgur, walnoten en honing-mosterddressing

Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot

Panna cotta is niet alleen een Italiaans dessert, je kan er ook een origineel hapje in een glaasje mee maken. Ontdek deze heerlijke versie met kaas, vijg en walnoot. Lekker feestelijk! Bekijk recept