Zacht, zout-zurig en met karakter... zijn er nog geitenkaasliefhebbers in de zaal? Je bent er ofwel vergek op, of je haalt er je neus voor op, de meningen zijn zeer verdeeld. Maar wij behoren wel tot de eerste categorie! Geitenkaas geeft smaak en diepgang aan (meestal) vegetarische maaltijden en daarom houden we er zo van! 

Geitenkaas vind je in vele verschillende vormen en 'rijpingsgraad'. De jonge versie is zacht en smeuïg, oude geitenkaas is een harde kaas en scherp van smaak. Het past goed in salades, bij spek, in combinatie met een zoet element zoals honing, fruit,... Je kan deze kaas ook gratineren of laten smelten. Zo veel mogelijkheden! De kaas kan je doorheen de hele maaltijd gebruiken, van hapje tot dessert.


Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes


Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes
Deze mooie bloemetjes zijn het ideale hapje. Gemaakt van bladerdeeg, geitenkaas, appel en noten zijn deze hapjes een lekkere combinatie van zoet en hartig. Bekijk recept



Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas


Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas
Je kan van veel verschillende groenten en kruiden pesto maken. Wat denk je van een originele pesto met peperige waterkers? Dit moet je proeven! Bekijk recept



Salade van geitenkaas, spekjes en appel


Salade van geitenkaas, spekjes en appel
Een heerlijke klassieke combinatie voor een salade: gegrilde geitenbûche met krokant gebakken spekjes en appeltjes. Dit kan jij even lekker maken als op restaurant! Bekijk recept



Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing


Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing
Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse kaas en een zalige honingmosterddressing, yum! Bekijk recept



Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas


Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas
Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen.



Spirelli all'ortolana met geitenkaas


Spirelli all'ortolana met geitenkaas
De naam 'all'ortolana' of letterlijk vertaald 'van de groenteboer' verraadt het al: een Italiaanse pasta boordevol lekker verse groenten. We werken deze klassieker af met stukjes zoute kaas, een heerlijke combinatie! Een eenvoudig maar smaakvol gerecht recht uit de Italiaanse boerenkeuken! Bekijk recept

Geitenkaassalade met bulgur, walnoten en honing-mosterddressing


Geitenkaassalade met bulgur, walnoten en honing-mosterddressingIn de lente mag een goede salade met kaas niet ontbreken in je menu. Laat de geitenkaas de hoofdrol spelen en kies voor complimenterende smaken. Bulgur is perfect vanwege de licht notige smaak en werk af met rode appel, walnoten en rode biet. Leuk nieuws, want deze heerlijke salade kan je deze week bestellen bij Foodbag.be!



Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot


Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot
Panna cotta is niet alleen een Italiaans dessert, je kan er ook een origineel hapje in een glaasje mee maken. Ontdek deze heerlijke versie met kaas, vijg en walnoot. Lekker feestelijk! Bekijk recept