Zacht, zout-zurig en met karakter... zijn er nog geitenkaasliefhebbers in de zaal? Je bent er ofwel vergek op, of je haalt er je neus voor op, de meningen zijn zeer verdeeld. Maar wij behoren wel tot de eerste categorie! Geitenkaas geeft smaak en diepgang aan (meestal) vegetarische maaltijden en daarom houden we er zo van! 

Geitenkaas vind je in vele verschillende vormen en 'rijpingsgraad'. De jonge versie is zacht en smeuïg, oude geitenkaas hard en scherp van smaak. Het past goed in salades, bij spek, in combinatie met een zoet element zoals honing, fruit,... Je kan geitenkaas gratineren of laten smelten. Zo veel mogelijkheden! De kaas kan je doorheen de hele maaltijd gebruiken, van hapje tot dessert.

Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes

Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes
Deze mooie bloemetjes zijn het ideale hapje. Gemaakt van bladerdeeg, geitenkaas, appel en noten zijn deze hapjes een lekkere combinatie van zoet en hartig. Bekijk recept

Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas
Je kan van veel verschillende groenten en kruiden pesto maken. Wat denk je van een originele pesto met peperige waterkers? Dit moet je proeven! Bekijk recept

Salade van geitenkaas, spekjes en appel

Salade van geitenkaas, spekjes en appel
Een heerlijke klassieke combinatie voor een salade: gegrilde geitenkaas met krokant gebakken spekjes en appeltjes. Dit kan jij even lekker maken als op restaurant! Bekijk recept

Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing
Het type maaltijdsalade waarvan we heel blij zouden zijn, als we het op restaurant kregen! Maar eigenlijk is het zo eenvoudig om zelf klaar te maken, en laten we eerlijk zijn: aan een fractie van de prijs! Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse kaas en een zalige honingmosterddressing, yum! Bekijk recept

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas
Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen. Zin in? Dit gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 19 augustus!

Spirelli all'ortolana met geitenkaas

Spirelli all'ortolana met geitenkaas
De naam 'all'ortolana' of letterlijk vertaald 'van de groenteboer' verraadt het al: een Italiaanse pasta boordevol lekker verse groenten. We werken deze klassieker af met stukjes zoute kaas, een heerlijke combinatie! Een eenvoudig maar smaakvol gerecht recht uit de Italiaanse boerenkeuken! Bekijk recept

Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot

Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot
Panna cotta is niet alleen een Italiaans dessert, je kan er ook een origineel hapje in een glaasje mee maken. Ontdek deze heerlijke versie met kaas, vijg en walnoot. Lekker feestelijk! Bekijk recept