Salade van geitenkaas, spekjes en appel

25 MIN
4 personen
Salade van geitenkaas, spekjes en appel

Een heerlijke klassieke combinatie voor een salade: gegrilde geitenkaas met krokant gebakken spekjes en appeltjes. DIt kan jij even lekker maken als op restaurant!

Ingrediënten

  • 150 g gerookt spek
  • 4 plakjes geitenkaas, buche met korst
  • 1 zakje gemengde sla
  • 100 g kerstomaten
  • 2 appels
  • ½ rozijnenbrood
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g rozijnen
  • 1 el balsamico
  • 3 el honing
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge antikleefpan.
  2. Schil en snij de appels in plakjes. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan. Schep uit de pan.
  3. Bak nu de plakjes appel in het vet van het spek. Voeg eventueel wat extra boter toe. Verdeel de slamengeling over borden. Halveer de kerstomaatjes en verdeel ze ook over de borden.
  4. Maak de dressing: meng 1 eetlepel honing met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico. Kruid met peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing. Verdeel de gebakken appel en spekjes over de borden.
  5. Bestrijk 4 sneden rozijnenbrood met boter en toast ze kort onder de grill van de oven.
  6. Leg de plakken geitenkaas op de toast en bestrijk met de rest van de honing. Zet 3 minuten onder de grill.
  7. Schik de toast op de salade. Werk af met de rozijnen en geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 486.68 kcal
Koolhydraten 32.58 g
waarvan suikers 30.22 g
Vet 30.06 g
waarvan verzadigd 17.77 g
Proteïnen 10.46 g
Vezels 4.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin