Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes

45 MIN
6 stuks
Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes

Deze mooie bloemetjes zijn het ideale hapje. Gemaakt van bladerdeeg, geitenkaas, appel en noten zijn deze hapjes een lekkere combinatie van zoet en hartig.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 2 appels, in flinterdunne plakjes
  • 1 citroen, geperst
  • 40 g noten, hazelnoten, pecanoten, walnoten,...
  • 100 g geitenkaas, zachte
  • 2 el honing
  • 2 el boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boter de muffinvorm goed in, of gebruik een bakspray.
  2. Leg de plakjes appel in een kom en schenk er het citroensap over. Overgiet met water zodat de appels net onderstaat. Zet 3 minuten in de microwave. Laat uitlekken.
  3. Vermaal de notenmengeling heel fijn in een keukenrobot.
  4. Ontrol het bladerdeeg en snijd in 6 repen. Bestrijk met de geitenkaas, en strooi er wat van de noten over. Druppel dan over elk reepje honing en schik de partjes appel dakpansgewijs over de reepjes. Vouw het deeg om naar binnen en rol voorzichtig op tot bloemvormpjes. Schik in een muffinvorm.
  5. Plaats de muffinvorm in de oven en laat 30 minuten bakken. Laat even afkoelen en serveer lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 338.47 kcal
Koolhydraten 27.9 g
waarvan suikers 12.36 g
Vet 22.4 g
waarvan verzadigd 10.01 g
Proteïnen 5.74 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin