Aan klassiekers hoef je niks te veranderen. Zoals deze Summer Classic Luikse salade. Bestaat er een betere combinatie dan aardappel met spekjes en geitenkaas? Ideaal als hoofdgerecht of als side dish.
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
200 gr prinsessenboontjes
2 eieren
100 gr gezouten spekblokjes
½ rode appel
½ krop ijsbergsla
100 gr geitenkaas
1 el olijfolie
1 el honing of zoetstof
1 el mosterd
½ el witte wijnazijn
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Halveer de krielaardappelen (schillen hoeft niet) en zet ze net onder water in een kookpot met een snuif zout. Kook in 10-12 min. gaar. Verwijder de harde uiteinden van de boontjes en kook ze de laatste 5 min. mee met de krielaardappelen (zie tip).
Schep de aardappelen en boontjes uit het water (giet het water niet weg!) en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Kook vervolgens de eitjes 5 min., dan zijn ze zachtgekookt.
Bak intussen de spekjes krokant op middelhoog vuur in een pan zonder vetstof.
Snijd de appel in reepjes (schillen hoeft niet) en hak de ijsbergsla grof.
Dressing: meng de olijfolie met de honing, mosterd en witte wijnazijn. Kruid met zout en zwarte peper.
Pel de eitjes en snijd in 4. Snijd de geitenkaas in plakjes.
Schik de aardappelen en boontjes op een bord. Voeg wat ijsbergsla en appel toe. Schep er wat spekjes op en werk af met het ei en de geitenkaas. Besprenkel met de dressing. Smakelijk!
TIP: Liever krokante patatjes? Rooster ze dan 20-25 min. in de oven op 200°C.