Gevulde portobello met geitenkaas, spek en gebakken krieltjes
30 MIN
2 personen
Een heerlijk klassieke combinatie: geitenkaas met krokant gebakken spek. We serveren het op een bedje van portobello. Een slimme manier om extra groenten naar binnen te werken. Smakelijk!
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
½ rode ui
100 gr geitenkaas
4 sneetjes spek
100 gr rucola
1 kl mosterd
1 kl honing
olijfolie
gedroogde tijm, naar smaak
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet) en snijd de ui in partjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes gaar zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout en zwarte peper.
Besprenkel de portobello met olijfolie. Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel over de champignon. Kruid met de tijm, zout en zwarte peper. Bak de laatste 15 min. in de oven bij de aardappelen.
Snijd het spek in hapklare stukken en bak goudbruin en krokant op middelhoog vuur in een pan zonder vetstof. Breng intussen de rucola op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Dressing: meng de mosterd met de honing en een flinke scheut olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.
Schep het spek, de krieltjes, ui en dressing onder elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de gevulde portobello met de aardappelsalade en rucola. Smakelijk!