Spirelli all'ortolana met geitenkaas

20 MIN
2 personen
Spirelli all'ortolana met geitenkaas

De naam 'all'ortolana' of letterlijk vertaald 'van de groenteboer' verraadt het al: een Italiaanse pasta boordevol lekker verse groenten. We werken deze klassieker af met stukjes zoute geitenkaas, een heerlijke combinatie! Een eenvoudig maar smaakvol gerecht recht uit de Italiaanse boerenkeuken!

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 100 g geitenkaas
  • 200 g spirelli
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette, aubergine en rode paprika in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Snij het basilicum fijn. Verkruimel de geitenkaas.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok en voeg de aubergine, rode paprika, courgette en rode ui toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de kerstomaten en Italiaanse kruiden toe. Roerbak nog 3 minuten en roer dan de gekookte pasta, de extra vierge olijfolie, de helft van het fijngesneden basilicum en enkele eetlepels van het kookvocht door. Kruid royaal met peper en zout.
  4. Serveer de spirelli met de groenten en strooi er de geitenkaas over. Werk af met de rest van het basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.08 kcal
Koolhydraten 89.14 g
waarvan suikers 18.86 g
Vet 27.36 g
waarvan verzadigd 8.5 g
Proteïnen 25.8 g
Vezels 12.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin