Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

15 MIN
2 personen
Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

Je kan van veel verschillende groenten en kruiden pesto maken. Wat denk je van een originele pesto met peperige waterkers en geitenkaas? Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje waterkers
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 100 g geitenkaas
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de linguine toe en kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Pel de knoflook. Was de waterkers en dep droog. Pluk de blaadjes van de waterkers. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Was en rasp de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Doe de knoflook, waterkers (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking), 2/3 van de pijnboompitten, de extra vierge olijfolie, de citroenzeste, de helft van de geitenkaas, peper en zout in een maatbeker en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat citroensap.
  4. Meng de pesto door de linguine, voeg eventueel wat van het kookvocht toe voor een mooie saus. Verkruimel er de rest van de geitenkaas bij, strooi er de rest van de pijnboompitten en de waterkers over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.8 kcal
Koolhydraten 72.82 g
waarvan suikers 6.63 g
Vet 42.24 g
waarvan verzadigd 10.64 g
Proteïnen 24.74 g
Vezels 5.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin