Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

35 MIN
2 personen
Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol zuiderse smaken moet je echt eens proberen.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • ½ courgette
  • 2 puntpaprika's
  • 2 kl ras el hanout
  • 10 g krulpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en schik hierop de halve puntpaprika's.
  3. Meng de geraspte courgette en de ras el hanout door de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn. Verbrokkel de geitenkaas. Serveer de gevulde puntpaprika's met de fijngehakte peterselie en de geitenkaas erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 534.56 kcal
Koolhydraten 72.64 g
waarvan suikers 20.11 g
Vet 17.13 g
waarvan verzadigd 6.65 g
Proteïnen 18.48 g
Vezels 8.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin