Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

35 MIN
2 personen
Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Deze puntpaprika's worden gevuld met couscous, rozijnen, courgette en zongedroogde tomaatjes. Met geitenkaas en pistachenootjes erover gestrooid, heerlijk!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 3 puntpaprika's
  • 1 el ras el hanout
  • 10 g krulpeterselie
  • 30 g pistachenoten
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Pers de knoflook. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de zongedroogde tomaten in blokjes. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en schik hierop de halve puntpaprika's.
  3. Meng de geraspte courgette, geperste knoflook, de zongedroogde tomaten en de ras el hanout met de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
  4. Hak de peterselie fijn en de pistachenootjes grof. Verbrokkel de geitenkaas. Serveer de gebakken puntpaprika's met de fijngehakte peterselie, de pistachenootjes en de geitenkaas erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.21 kcal
Koolhydraten 47.12 g
waarvan suikers 30.83 g
Vet 32.31 g
waarvan verzadigd 10.61 g
Proteïnen 21.75 g
Vezels 11.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin