Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

30 MIN
2 personen
Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Het type maaltijdsalade waarvan we heel blij zouden zijn, wanneer we het op restaurant kregen! Maar eigenlijk is het zo eenvoudig om zelf klaar te maken. Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse geitenkaas en een zalige honing-mosterddressing, yum!

Ingrediënten

  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 20 g pompoenpitten
  • 125 g kerstomaten
  • 1 stick honing
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de gemengde sla en laat uitlekken. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Snij de rode ui in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes en de rode ui. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  2. Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
  3. Halveer de kerstomaten. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Snij de geitenkaas in plakjes. Verdeel de gemengde sla over de borden, schik er de geroosterde zoete aardappelplakjes, rode ui partjes en kerstomaten op, druppel er de dressing over. Schik er de plakjes geitenkaas op, strooi er de pompoenpitten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 436.11 kcal
Koolhydraten 20.78 g
waarvan suikers 9.6 g
Vet 33.98 g
waarvan verzadigd 9.32 g
Proteïnen 11.21 g
Vezels 4.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin