Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

30 MIN
2 personen
Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Het type maaltijdsalade waarvan we heel blij zouden zijn, als we het op restaurant kregen! Maar eigenlijk is het zo eenvoudig om zelf klaar te maken, en laten we eerlijk zijn: aan een fractie van de prijs! Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse geitenkaas en een zalige honingmosterddressing, yum!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 30 g pompoenpitten
  • 125 g kerstomaten
  • 1 stick honing
  • 1 zakje gemengde sla
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Pel en snij de rode ui in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes en de rode ui. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  2. Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
  3. Halveer de kerstomaten. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout.
  4. Snij de geitenkaas in plakjes. Verdeel de gemengde sla over de borden, schik er de geroosterde zoete aardappelplakjes, rode ui partjes en kerstomaten op, druppel er de dressing over. Schik er de plakjes geitenkaas op, strooi er de pompoenpitten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.96 kcal
Koolhydraten 44.23 g
waarvan suikers 12.9 g
Vet 35.27 g
waarvan verzadigd 9.52 g
Proteïnen 13.87 g
Vezels 7.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin