Verse tagliatelle met spekblokjes, selder en wortel in tomatensaus
30 MIN
2 personen
Verse pasta heeft voor ons een streepje voor op de gedroogde variant. Zo zacht, zo rijk van smaak en zo heerlijk! Probeer zeker eens in combinatie met spek en een tomatensaus bomvol groentjes
Ingrediënten
1 gele ui
100 gr stoofselder
3 wortelen
100 gr gezouten spekblokjes
2 kl gedroogde tijm
400 gr tomatenpulp
250 gr verse tagliatelle
50 gr geraspte kaas
olijfolie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui fijn. Snijd de selder in boogjes en de wortel in blokjes van 0,5 cm.
Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een ruime pan op middelhoog vuur (zie tip). Laat eventueel uitlekken op keukenpapier.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig. Voeg de wortel en selder toe en bak zo'n 6-8 min. Voeg de tijm en tomatenpulp toe. Verlaag het vuur en laat zo'n 15 min. sudderen.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente.
Meng de pasta onder de saus en voeg de spekjes toe. Proef en breng op smaak met extra tijm en zwarte peper. Werk af met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Verwijder eventueel het overtollige vet uit de pan met wat keukenpapier.