"Het is weer voorbij die mooie zomer...". Weersgewijs hopelijk niet, we hebben nog wel wat zonne-uurtjes te goed. Maar hoe je het ook draait of keert, vanaf 1 september begint de drukke periode terug!

Want of je nu kinderen hebt of niet, het wordt terug drukker op de weg, je moet langer aanschuiven in de supermarkten, drukker op het werk... Helaas lijden onze eetgewoonten er wel eens onder. Daarom: 5 tips voor in de keuken om je goed voor te bereiden op een drukkere periode. Met de juiste voorbereidingen kan je die zorgeloze zomerse vibe dus nog wat langer uitrekken!

1. Maak je ontbijt op voorhand


Wapen je tegen de ochtendrush, en maak je ontbijt de avond op voorhand! Het is vaak maar 5 minuutjes werk, je keuken staat toch al overhoop van te koken en de volgende ochtend kan je meteen een goede portie energie opdoen om de dag goed te starten. Win-win toch?

Overnight oats met blauwe bessen en kokos
Overnight oats met blauwe bessen en kokos


Chiapudding met nashipeer en kaneel
Chiapudding met nashipeer en kaneel


Mugcake met ricotta en frambozen
Mugcake met ricotta en frambozen


 

2. Stop je vriezer vol


Doe de laatste dagen voor de rush een extra moeite en maak grote porties van maaltijden, die je makkelijk kan invriezen. Op de echt drukke dagen hoef je dan maar het juiste potje uit de diepvriezer te halen, en je hebt in 1 2 3 een lekkere huisbereide maaltijd voor je neus! Nu zijn er trouwens heel wat zomerse groenten zoals tomaten, courgettes en aubergines spotgoedkoop, dus da's dubbel mooi meegenomen!

Onze top 3 diepvriesmaaltijden:

Chili con carne
Chili con carne


Bolognaise saus
Bolognaise saus


Stoofpotje van wortel en pompoen met quinoa
Stoofpotje van wortel en pompoen met quinoa


 

3. Maak het jezelf gemakkelijk met een 15gram Foodbox


terugnaarschoolactie-large

Alle ingrediënten en gemakkelijke recepten bij jou thuis geleverd voor 3 heerlijke maaltijden! Je hoeft niet meer naar de winkel te rennen, niet na te denken wat je nu eens weer moet koken... Dat scheelt een pak die eerste drukke dagen! We doen er zelfs een hele leuke extra bovenop, want nu krijg je maar liefst €15 korting op je eerste 15gram Foodbox. Ideaal moment om eens te proberen dus!

Test het mét €15 korting!


 

4. Maak een kinderfavoriet klaar


Die eerste schooldagen zijn best ook zwaar voor kindjes. Beloon hen 's avonds met hun favoriete gerechten, ze zullen je dankbaar zijn! Want blije kindjes zijn gemakkelijke eters en misschien zelfs zeer goede helpende handjes bij de afwas...! Zorg er natuurlijk voor dat je extra veel groenten in je gerechten smokkelt. Meer tips daarvoor vind je hier.

Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen
Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen, kan je ook perfect op voorhand maken, zie tip 2!


Worst met appelmoes en gebakken patatjes
Worst met appelmoes en gebakken patatjes


Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus
Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus


 

5. Trakteer jezelf of een gezinslid op een sapje van JusRé


fb-jusre-15gramfoodbox

Wie deze week (vóór donderdag 31 augustus 2017 12u 's middags) een 15gram Foodbox bestelt, krijgt er helemaal gratis een sapje van JusRé bij. Jusré dat zijn koudgeperste sapjes op basis van fruit, groenten en kruiden. Bomvol mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Echte vitaminebommetjes, ideaal voor een energieke start van het schooljaar!