Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

40 MIN
4 personen
Stoofpot van wortel en pompoen met quinoa

Een vegetarisch stoofpotje, met wortel, pompoen en véél kruiden. Serveer met heerlijk voedzame quinoa, en je hebt een top gezonde maaltijd.

Ingrediënten

  • 300 g quinoa
  • ½ pompoen, in blokjes
  • 5 wortelen, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 1 lente-uitje, in ringen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 750 ml water
  • klontje boter
  • 2 kl olijfolie
  • 2 kl paprikapoeder
  • ½ kl komijn, gemalen
  • ½ kl gember, gemalen
  • ½ kl koriander, gemalen
  • ½ kl cayennepeper, gemalen
  • 1 dopje saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de helft van de ui zacht in een stoofpot met een koffielepel olijfolie. Doe er dan de knoflook en paprikapoeder aan toe. Breng verder op smaak met peper, zout, koriander, komijn, gember, saffraan, peper en zout.
  2. Schenk 250 ml water bij het gerecht samen met de tomatenblokjes en het citroensap. Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen en wortelen aan toe. Laat 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur. Kruid af met peper en zout. Voeg op het einde de pijpajuin en koreander toe.
  3. Smelt een klontje boter en een koffielepel olijfolie in een grote pan. Stoof hierin in de rest van de ui glazig. Doe er dan de knoflook bij en kruid met peper en zout. Doe er na een minuut de quinoa bij en overgiet met de rest van het water. Laat koken en verlaag dan het vuur. Laat afgedekt sudderen tot het water volledig opgenomen is.
  4. Verdeel de quinoa over de borden en overgiet met de stoofschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 530.84 kcal
Koolhydraten 78.63 g
waarvan suikers 17.38 g
Vet 13.34 g
waarvan verzadigd 4.12 g
Proteïnen 18.35 g
Vezels 11.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin