Chili con carne

40 MIN
4 personen
Chili con carne

Ingrediënten

  • 400 g americain natuur
  • 350 g kidneybonen
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 6 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl oregano, fijngehakt

BEREIDING

  1. Stoof de uisnippers samen met de knoflook aan in de olijfolie.
  2. Bak hierin de americain natuur rul en breng op smaak met oregano, paprika-, chili- en komijnpoeder.
  3. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de paprika's toe en laat 10 minuten verder sudderen.
  5. Voeg de bonen toe en laat mee opwarmen. Haal van het vuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 300.15 kcal
Koolhydraten 18.6 g
waarvan suikers 8.69 g
Vet 11.88 g
waarvan verzadigd 2.8 g
Proteïnen 26.86 g
Vezels 10.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin