Pasta met pompoen, kalkoenspek, prei en pesto-roomsaus

30 MIN
2 personen
Pasta met pompoen, kalkoenspek, prei en pesto-roomsaus

Pasta mag je van ons in elk seizoen serveren, want elk seizoen brengt wel iets voort waarvan je een heerlijke saus kan maken. In de herfst is dat ongetwijfeld pompoen. We brengen de pasta nog meer op smaak met preiringetjes.

Ingrediënten

  • ½ pompoen
  • 200 gr spaghetti
  • 1 stengel prei
  • 100 gr kalkoenspek
  • 150 ml room
  • 50 gr verse groene pesto
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de pompoen in blokjes van 1-2 cm (schillen hoeft niet, zie tip). Hussel de pompoen op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 15 min. in de oven.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  5. Snijd de prei in dunne ringen.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het kalkoenspek en de prei 5 min. op middelhoog vuur.
  7. Giet de room bij de prei in de pan. Meng de pesto eronder. Kruid met zout en zwarte peper.
  8. Voeg de pasta toe aan de pan met de roomsaus. Voeg een scheutje kookvocht toe voor smeuïge saus. Voeg tenslotte de geroosterde pompoenblokjes toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Werk de pasta pesto af met de Gran Moravia. Smakelijk!
  10. TIP: Neem een groot keukenmes om de pompoen te snijden. De schil wordt lekker zacht in de oven en is perfect eetbaar.