Lasagne met pancetta, pompoen, spinazie en ras-el-hanout

45 MIN
2 personen
Lasagne met pancetta, pompoen, spinazie en ras-el-hanout

Met een lasagne scoor je altijd. Ditmaal in een herfstjasje. Denk: pompoen, pancetta en spinazie overgoten met een zalige bechamelsaus. Zien we je daar nu een beetje watertanden?

Ingrediënten

  • ½ butternut pompoen
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml melk
  • 1 kl mosterd
  • 200 gr lasagnevellen
  • 100 gr pancetta
  • 200 gr spinazie
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • snuifje chilivlokken
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in dunne plakjes (met een mandoline) van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Besprenkel met olijfolie, zout, een snuifje ras-el-hanout, Provençaalse kruiden en chilivlokken (of cayennepeper). Hussel door elkaar zodat elk plakje met wat olie bedekt is.
  2. Verhit een beetje olie in een pot of pan en laat de spinazie handje per handje slinken. Niet helemaal, maar klein genoeg zodat je één laagje in de lasagne ermee kan bedekken.
  3. Bechamelsaus: smelt de boter in een pot op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erbij. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. De roux is klaar zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korreltjes. Giet er al roerend met een garde de melk bij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid met een snuifje ras-el-hanout, mosterd, zout en zwarte peper.
  4. Neem een ovenschaal en schik de bechamel, lasagnevellen (zie tip), pompoenplakjes, spinazie, pancetta en kaas in laagjes. Begin met wat bechamel en eindig met bechamel en wat kaas. Schuif 25-30 min. in de oven tot de lasagne gaar is. Smakelijk!
  5. TIP: Breek de lasagnevellen in stukken zodat ze mooi in je ovenschaal passen zonder te veel overlap. 3 laagjes lasagnevellen is prima, meer of minder mag ook!