Hoera de lente is in het land! Wanneer de seizoenen wisselen zijn we altijd opgetogen omdat er nieuwe producten zijn waar we mee kunnen werken. Hoewel groene boontjes het hele jaar door beschikbaar zijn in de winkels dankzij import en kaskweek, start het échte seizoen in het tweede deel van de lente en het gaat door tot de helft van de herfst. Er zijn de fijne prinsessenbonen of  sperziebonen, de grotere platte snijbonen, de kleine sugar snaps en de peultjes.  Die twee laatsten lijken erg op elkaar, maar de sugar snaps zijn boller en ze smaken een stuk zoeter. Hoewel boontjes bescheiden zijn aan vitaminen en mineralen, bevatten ze veel caroteen en antioxidanten.  En door de vele vezels, verteren ze langzaam en geven een goed vullend gevoel. Lekker en gezond dus! 

Plant een boontje in de hoop dat het uitgroeit tot een bonenstaak die reikt tot in de hemel. Of ga aan de slag met groene boontjes met deze 10 recepten: klassiekers van bij ons en toppers uit het oosten.


Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes


Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes
Dit is simpele kost, met toch net iets meer verfijning. Een sappig stukje varkensvlees met daarbij frisse groene groenten en lekker krokant gebakken krieltjes. Bekijk recept



Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek


Boontjes in zoetemelksaus met eitjes en spek
Vlaams erfgoed op het bord! Puur comfort food uit de streek van Aalst. De melksaus is niet echt zoet, zoals de naam doet vermoeden, maar werd zo genoemd omdat het gemaakt wordt met 'gewone' melk, en niet met karnemelk. Gebruik echte boter om dit gerecht zijn authentieke smaak te geven. Bekijk recept



Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst


Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst
De Indonesische keuken staat garant voor lekkere kruidige en pittige gerechten met véél smaak. Vandaag maken we een groente van bij ons -snijbonen- klaar op Indonesische wijze. Verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken varkensgehakt, crunchy pinda's en rijst. Laat het smaken! Bekijk recept



Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus


Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus
Een gerecht dat hoog scoort op nostalgiewaarde: blinde vinken met gebakken patatjes, snijboontjes in reepjes en een heerlijke graanmosterdsaus. Echte lekkere kost van bij ons. Grootmoeder zou het niet beter maken... Zin in?  Bestel het deze week met onze 15gram Foodbox!



Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels


Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels
Teriyaki is een heerlijke Japanse saus voor bij vlees en vis, die je gemakkelijk zelf maakt. Heerlijk bij de zalm & krokante sugar snaps. Een Japans toppertje! Bekijk recept



Luikse salade


Luikse salade
Een ware klassieker van over de taalgrens: Luikse salade oftewel salade Liègeoise. Een heerlijke maaltijdsalade met krieltjes, krokante spekjes en boontjes. Ook deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!



Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst


Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst
East meets west met dit originele gerecht met pittig gekruide gehaktballetjes in een heerlijk kokossausje met veel groenten erbij. Bekijk recept



Chinese vijfkruiden balletjes met peultjes


Chinese vijfkruiden balletjes met peultjes
Wil je eens verrassend uit de hoek komen? Serveer dan deze heerlijke kruidige gehaktballetjes met Chinees vijfkruidenpoeder, peultjes en rijst. Bekijk recept



Wok van varkensvlees met peultjes en rijst


Wok van varkensvlees met peultjes en rijst
Een heerlijk wokgerecht, geïnspireerd op de Chinese keuken, met vijfkruidenpoeder. Een heerlijke kruidenmengeling uit China die erg goed past bij varkensvlees. Bekijk recept



Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes


Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes
Een klassiek bordje comfort food, maar door de klassieke aardappelen te vervangen door heerlijke pastinaakfrietjes, maken we er plots een lekker koolhydraatarm gerecht van! Gezond genieten doe je zo! Bekijk recept