Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Kipfilet met boontjes in tomatensaus en pastinaakfrietjes

Een klassiek bordje comfort food, maar door de klassieke aardappelen te vervangen door heerlijke pastinaakfrietjes, maken we er plots een lekker koolhydraatarm gerecht van! Gezond genieten doe je zo!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de ui fijn. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
  3. Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Dep de kipfilets droog en kruid ze met de kipkruiden en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant.
  5. Serveer de gebakken kipfilets met de boontjes in tomatensaus en de pastinaakfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.72 kcal
Koolhydraten 40.64 g
waarvan suikers 8.77 g
Vet 33.35 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 42.27 g
Vezels 15.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin