Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst

25 MIN
2 personen
Indonesische snijbonen met gehakt, pinda's en rijst

De Indonesische keuken staat garant voor lekkere kruidige en pittige gerechten met véél smaak. Vandaag maken we een groente van bij ons -snijbonen- klaar op Indonesische wijze. Verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken varkensgehakt, crunchy pinda's en rijst. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g snijbonen
  • ½ rode chilipeper
  • 30 g pinda's
  • 1 limoen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kl kurkuma
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook. Snij de snijbonen in reepjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Hak de pinda's grof.
  2. Pers het sap van de limoen. Meng de ketjap manis met de kurkuma, het limoensap, de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de suiker en wat peper. Dit is de saus.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de arachideolie in een wok en voeg het wit van de ui en de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de saus toe. Laat kort pruttelen en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de snijbonen toe. Roerbak 5 minuten op matig vuur.
  5. Voeg de pinda's toe en roerbak nog 1 minuut op hevig vuur.
  6. Serveer de rijst met het wokgerecht. Werk af met het groen van de lente-ui en de geroosterde uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1012.74 kcal
Koolhydraten 90.75 g
waarvan suikers 18.94 g
Vet 52.7 g
waarvan verzadigd 15.27 g
Proteïnen 42.77 g
Vezels 9.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin