Een heerlijk wokgerecht, geïnspireerd op de Chinese keuken, met vijfkruidenpoeder. Een heerlijke kruidenmengeling uit China die erg goed past bij varkensvlees.
Ingrediënten
150 g jasmijnrijst
2 varkenslapje
2 kl Chinees vijfkruidenpoeder
20 g gember
1 ui
150 g peultjes
2 lente-uitjes
30 g cashewnoten
2 el sojasaus
2 el arachideolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
Snij het varkensvlees in reepjes, smeer ze in met het vijfkruidenpoeder en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij en laat intrekken.
Schil de gember en snij in fijne staafjes. Snij de ui fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de gember een minuutje. Voeg de ui toe aan de wok en doe er per persoon 2 eetlepels water bij. Laat opnieuw een minuutje koken.
Voeg dan de varkensreepjes toe. Laat 1 minuut garen tot het vlees bijna gaar is. Voeg er de peultjes en de cashewnoten bij en laat opnieuw 1 minuut garen.
Schenk de sojasaus mee in de wok. Roerbak 2 minuten.
Verdeel de rijst over de borden en schik hierover de wok van varkensreepjes. Werk af met de lente-uitjes en serveer.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.