Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

30 MIN
2 personen
Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

East meets west met dit originele gerecht met pittig gekruide gehaktballetjes in een heerlijk kokossausje met veel groenten erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 125 g kerstomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el amandelschilfers
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 100 g sugar snaps
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Meng het gehakt met de tandoori kruidenmix. Rol er met vochtige handen balletjes van.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij. Verhit de helft van de olie en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten.
  4. Verhit de rest van de olie in een kookpot. Stoof de ui aan gedurende 3 minuten en schenk er dan de kokosmelk en de kippenbouillon bij. Voeg de garam masala toe. Breng aan de kook en voeg de gehaktballen toe. Verlaag het vuur en laat 8 minuten pruttelen.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes koriander en was en rasp de schil van de limoen. Voeg de sugarsnaps toe aan de pot en laat 3 minuten mee garen. Voeg nu de kerstomaatjes toe en laat 1 minuut mee opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de limoenzeste door de rijst en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer de curry met de gehaktballetjes en de rijst. Werk af met korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 981.02 kcal
Koolhydraten 76.57 g
waarvan suikers 6.98 g
Vet 53.03 g
waarvan verzadigd 24.29 g
Proteïnen 42.9 g
Vezels 6.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin