Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

30 MIN
2 personen
Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

East meets west met dit originele gerecht met pittig gekruide gehaktballetjes in een heerlijk kokossausje met veel groenten erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 125 g kerstomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el amandelschilfer
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 100 g sugar snaps
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Meng het gehakt met de tandoori kruidenmix. Vorm er gehaktballetjes ter grootte van een golfbal van.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij. Verhit de helft van de olie en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten.
  4. Verhit de rest van de olie in een kookpot. Stoof de ui aan gedurende 3 minuten en schenk er dan de kokosmelk en de kippenbouillon bij. Voeg de garam masala toe. Breng aan de kook en voeg de gehaktballen toe. Verlaag het vuur en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Pluk ondertussen de blaadjes koriander en was en rasp de schil van de limoen. Voeg de sugarsnaps en kerstomaatjes toe aan de pot en laat 2 minuten mee garen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de limoenzeste door de rijst en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer de curry met de gehaktballetjes en de rijst. Werk af met korianderblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 943.69 kcal
Koolhydraten 75.43 g
waarvan suikers 6.77 g
Vet 50.17 g
waarvan verzadigd 24.08 g
Proteïnen 41.67 g
Vezels 6.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin