Varkenslapjes met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

15 MIN
2 personen
Varkenslapjes met mosterdroomsaus, krieltjes en boontjes

Een echte klassieker uit grootmoeders keuken, die jij in 15 minuten op tafel kan zetten, je oma zou trots op je zijn! Sappige varkenslapjes met een mosterdroomsausje, gestoomde krieltjes en knapperige sperziebonen. Lang leve de (snelle) klassiekers!

Ingrediënten

  • 300 g sperziebonen
  • 1 zakje stoomkrieltje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 2 varkenslapje
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, vergiet, een steelpan en een pan klaar.
  2. Giet het gekookte water samen met een snuf zout in de kookpot. Snij de uiteinden van de sperziebonen en voeg ze toe aan de kookpot. Kook ze beetgaar in 7 minuten. Giet af.
  3. Leg de stoomkrieltjes in de verpakking 6 minuten in de microgolfoven. Laat ze nog 1 minuut nagaren.
  4. Maak ondertussen de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel de kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de boter in de pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze 3 minuten aan elke kant. Snij het vlees in plakjes.
  6. Serveer de gebakken varkenslapjes met de gestoomde krieltjes, boontjes en de mosterdsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.93 kcal
Koolhydraten 47.44 g
waarvan suikers 5.81 g
Vet 23.14 g
waarvan verzadigd 12.9 g
Proteïnen 41.3 g
Vezels 10.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin