Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels

30 MIN
2 personen
Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels

Teriyaki is een heerlijke Japanse saus voor bij vlees en vis, die je gemakkelijk zelf maakt. Heerlijk bij de zalm & krokante sugar snaps. Een Japans toppertje!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 kl sesamolie
  • 2 zalmfilet
  • 150 g eiernoedels
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g sugar snaps
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 1 el suiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook en meng met de sojasaus, mirin, de sesamolie en suiker tot een teriyakisaus. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de saus. Plaats gedurende 15-20 minuten in de oven. Overgiet de zalmfilets tijdens het bakken een paar keer met de saus.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Halveer ondertussen de chilipeper en verwijder de zaadlijsten. Snij fijn. Doe de arachideolie in een pan en bak hierin de chilipeper samen met de sugar snaps gedurende 4 minuten.
  4. Meng de noedels met de sugar snaps. Leg de zalmfilet erop en overgiet met de resterende saus. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 905.05 kcal
Koolhydraten 85.84 g
waarvan suikers 12.52 g
Vet 38.82 g
waarvan verzadigd 7.15 g
Proteïnen 49.87 g
Vezels 4.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin