Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus

35 MIN
2 personen
Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus

Een gerecht dat hoog scoort op nostalgiewaarde: blinde vinken met gebakken patatjes, snijboontjes in reepjes en een heerlijke graanmosterdsaus. Echte lekkere kost van bij ons. Grootmoeder zou het niet beter maken...

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g snijbonen
  • 1 ui
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el graanmosterd
  • 1 brikje lichte room
  • 2 blinde vinken
  • 2 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 18 minuten. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Voeg ze de laatste 3 minuten toe aan de aardappelen. Giet samen af.
  2. Snij de ui fijn. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Maak de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot een derde inkoken. Verlaag het vuur en doe er de graanmosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur, zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 15 minuten verdergaren.
  5. Smelt de rest van de boter in een andere pan en stoof de ui voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en snijboontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de blinde vinken met de gebakken aardappelen, snijboontjes en de graanmosterdsaus. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.51 kcal
Koolhydraten 50.58 g
waarvan suikers 7.09 g
Vet 41.11 g
waarvan verzadigd 22.68 g
Proteïnen 31.78 g
Vezels 12.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin