Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes

25 MIN
2 personen
Varkenslapje met peultjes, boontjes en krieltjes

Dit is simpele kost, met toch net iets meer verfijning. Een sappig stukje varkensvlees met daarbij frisse groene groenten en lekker krokant gebakken krieltjes.

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 400 g krielaardappelen
  • 100 g peultjes
  • 2 varkenslapje
  • 2 el pickles
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de uiteinden van de boontjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Was en halveer de krieltjes.
  2. Kook de krieltjes beetgaar gedurende 15 minuten in gezouten water.
  3. Breng nog een potje gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes en de peultjes voor 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Laat de helft van de boter smelten in een antikleefpan. Stoof de ringetjes lente-ui met de boontjes en de peultjes gedurende 3 minuten. Roer er dan de peterselie door. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Kuis de pan even uit met wat keukenpapier en laat de rest van de boter smelten. Kruid het varkensvlees met peper en zout en leg het in de pan. Laat 3 minuten bakken op hevig vuur en draai om. Voeg nu ook de gekookte krieltjes toe en laat 3 minuten meebakken. Serveer het varkensvlees met de krieltjes, de groene groentjes en een schep pickles.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 524.95 kcal
Koolhydraten 43.9 g
waarvan suikers 2.54 g
Vet 20.2 g
waarvan verzadigd 11.38 g
Proteïnen 38.99 g
Vezels 9.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin