Gehaktbroodje in tomatensaus met geroosterde aardappelen

50 MIN
2 personen
Gehaktbroodje in tomatensaus met geroosterde aardappelen

Balletjes in tomatensaus kennen we allemaal, maar wat als we nu eens gehaktbrood met tomatensaus maken? Lekker bekend van smaak en toch net dat tikkeltje anders. Dat krokant korstje van het gehaktbrood past overheerlijk bij de tomatensaus met selder en de geroosterde aardappelen. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el panko
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de aangegeven hoeveelheid panko, peper en zout bij. Meng en vorm met vochtige handen tot een gehaktbrood (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal en het gehaktbrood in met 1/3 van de olijfolie. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan. Voeg de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Laat kort bakken en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op een heel zacht vuur pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten mee in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  6. Snij het gehaktbrood in plakken. Serveer samen met de tomatensaus en de geroosterde aardappelen. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.97 kcal
Koolhydraten 59.77 g
waarvan suikers 8.58 g
Vet 43.6 g
waarvan verzadigd 11.06 g
Proteïnen 36.77 g
Vezels 11.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin