Iedereen heeft wel een potje honing in de voorraadkast staan. Naast een lekker schepje in je thee of een drizzle over een dessertje, kan je honing ook gebruiken in de keuken! Onze nieuwste obsessie: hot honey!


Wat is hot honey?


'Hot honey' is een relatief nieuwe trend die traditionele honing combineert met chilipepers, waardoor een unieke blend ontstaat van zoetheid en scherpte. Een verrassende smaakcombinatie en de honing kan je gebruiken in bij een breed scala van gerechten, van pizza tot kip en van salades tot cocktails.

Het concept van hot honey is eenvoudig: infuseer honing met chili door de pepers zachtjes te verwarmen in de honing en het mengsel te laten trekken. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van hoe intens je de smaken wilt. Je kan kiezen voor verse of gedroogde chilipepers zoals cayenne of chipotle om een evenwichtige hitte te bereiken die de zoetheid van de honing aanvult. Een teentje knoflook mee opwarmen bij je honing kan voor nog een extra smaaklaag zorgen.


Heerlijke hot honey-combinaties



  1. Pizza: Een lichte drizzle van hot honey over een pizza met pittige salami of pepperoni kan een geweldige smaakdimensie toevoegen.

  2. Gegrilde kip: Gebruik hot honey als glazuur in de laatste minuten bij het grillen voor een zoet-pikante finish.

  3. Kaasplankje: Hot honey gaat uitstekend samen met sterke kazen zoals gorgonzola of cheddar.

  4. Desserts: Voeg een interessante twist toe aan ijs of cheesecake door er een beetje hot honey erover te drizzelen.


Dit wil je zelf proberen toch? Goed nieuws, want bij Foodbag hebben ze een zalig gerechtje met de hete honing op het menu gezet, een burger in combinatie met Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa, yum toch? Bestel het nu! Of ga aan de slag met één van de recepten met honing op onze website en vervang door hot honey. Wedden dat je ook helemaal verknocht wordt aan deze trend?


Burger met hot honey Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa


Burger met hot honey Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa
Deze hot honey Berloumi is een echte trend online. Ik wrijf de Berloumi in met een zelfgemaakte marinade op basis van chili,
citroen en honing. Een echt smaakbommetje! Bestel hier!



Croque met brie, walnoot en honing


Croque met brie, walnoot en honing
Maak eens een verrassende variatie op de klassieke croque monsieur, met deze heerlijke vulling van brie, appel, walnoot en honing. Lekker met een fris rucolaslaatje erbij. Bekijk recept



Spinazie-geitenkaas salade met honing-mosterddressing


Spinazie-geitenkaas salade met honing-mosterddressing
Zin in een heerlijke, originele salade? Maak eens deze salade met jonge spinazie, geitenkaas, witloof en krokant gebakken spekblokjes. Werk net voor het serveren af met de honing-mosterddressing. Wat een top lunch! Bekijk recept



Honing-mosterdkip met waldorfsalade


Honing-mosterdkip met waldorfsalade
Klassiekers samenbrengen in nieuwe verrassende combinaties, noem het gerust 1 van onze specialiteiten... Ditmaal geven we de waldorfsalade met rozijnen, appel, selder en walnoten een heerlijke upgrade met lekkere sappige en smaakvolle stukjes kip in een honing-mosterdmarinade. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Zoete aardappelsalade met scampi en honing-gemberdressing


Zoete aardappelsalade met scampi en honing-gemberdressing
Wat een prachtig kleurrijk en gezond gerechtje! Het lijkt zo uit een healthy foodbar te komen, maar jij kan het dus ook gemakkelijk bij je thuis maken. Zoete aardappelblokjes, kerstomaatjes, veldsla, gebakken scampi's en een zalige honing-gemberdressing. Laat het smaken! Bekijk recept



Ovengebakken camembert met geroosterde aardbeien met balsamico, honing, basilicum en pistaches


Ovengebakken camembert met geroosterde aardbeien met balsamico, honing, basilicum en pistaches
Een origineel hapje? Je hebt het gevonden! Geroosterde aardbeien met balsamico, honing en zwarte peper is een echte revelatie! Het past perfect bij de zachte, zoute warme camembert. Werk af met basilicum en fijngehakte pistachenootjes en genieten maar. Smossen mag! Bekijk recept



Salade geitenkaas met vijgen, prosciutto, citroen-honing-oreganodressing en pistachenoten


Salade geitenkaas met vijgen, prosciutto, citroen-honing-oreganodressing en pistachenoten
Een gerecht dat zo vanop de lunchkaart van een hippe foodbar lijkt te komen! Geitenkaas combineert heerlijk met een zoet element, dus we gingen voor vijgen en een verrassende citroen-honing-oreganodressing. Daarbij komt sla, komkommer en tomaten en pistachenootjes voor extra crunch. En de prosciutto maakt het tenslotte af. Dit wil je toch bestellen, euh zelf klaarmaken? Bekijk recept



Geroosterde tomaten met honing en tijm


Geroosterde tomaten met honing en tijm
Deze heerlijke geroosterde tomaten met honing en tijm zijn een fantastisch bijgerecht bij een barbecue of een zomers tuinfeest. Bekijk recept



Appelsienlimonade met rozemarijn


Appelsienlimonade met rozemarijn
Deze appelsienlimonade is verrassend lekker! Met honing en rozemarijn is deze limonade lekker zoet met een kruidige toets. Ideaal voor een warme zomeravond. Bekijk recept



Honing-vanillewafels


Honing-vanillewafels
Zin eens iets anders dan een klassiek bewaarwafeltje? Probeer eens deze heerlijke honing-vanillewafels. Ze worden een beetje krokant langs de buitenkant en blijven mooi zacht vanbinnen. Of als je ze in een koekjestrommel bewaart, worden ze ook zacht. Het lekkerste als je verse vanille gebruikt, maar vanille-extract kan ook. Bekijk recept