Dé trots van ons land: asperges! Asperges à la Flamande is terecht culinair erfgoed is ons land. Gekookte witte asperges, fijngehakt hardgekookt ei, peterselie en gesmolten boter, dat is het eenvoudige recept voor deze ware klassieker. Eenvoud siert en laat het witte goud echt schitteren. 

De exacte oorsprong van "asperges à la Flamande" is moeilijk te traceren, maar het gerecht is al eeuwenlang een onderdeel van de Vlaamse keuken. Asperges werden al door de Romeinen gewaardeerd om hun smaak en vermeende geneeskrachtige eigenschappen. De teelt van asperges in België kan worden teruggevoerd tot de middeleeuwen, toen deze groente een luxe was die voornamelijk door de adel en rijke burgerij werd gegeten.

Gelukkig hedendaags beschikbaar voor iedereen die wil genieten van deze unieke lokale seizoensgroente! Wij gingen aan de slag met het fantastische basisrecept en bedachten enkele verrassende variaties: als soepje, met een gepocheerd ei, met gerookte zalm of ham, geroosterde krieltjes voor erbij of zelfs in een originele risotto of pastasalade. Leuk om weten: deze week kan je bij Foodbag asperges à la Flamande met gerookte zalm bestellen, wat een luxe!


Asperges op zijn Vlaams


Asperges op zijn Vlaams
Af en toe een echte klassieker mag niet ontbreken in jouw weekmenu. En al zeker niet ééntje met zo'n prachtproduct als onze Vlaamse trots, witte asperges! Bekijk recept



Aspergesoep met een gepocheerd eitje


Aspergesoep met een gepocheerd eitje
Een hele eenvoudige soep, en toch erg feestelijk, deze aspergesoep met een gepocheerd eitje. Werk af met waterkers. Ideaal bij een paasbrunch! Bekijk recept



Asperges à la flamande gerookte zalm en geroosterde patatjes


Asperges à la flamande gerookte zalm en geroosterde patatjes
Een klassieker van jewelste! En eentje die niet kan ontbreken op het menu tijdens het aspergeseizoen. Wij roosteren de patatjes, maar je kunt gerust ook voor gekookte of gebakken patatjes gaan. Die passen er even goed bij! Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!



Asperges op z'n Vlaams met krielaardappelen


Asperges op z'n Vlaams met krielaardappelen
Deze aspergeklassiekker is een perfecte combinatie van eenvoud, kwaliteit en heerlijkheid. Een portie van ons witte goud, geklaarde boter, eitjes en peterselie. Meer is er niet nodig. Eenvoudig, lekker, en een klein gelukske in een bord. Bekijk recept



Asperges met ham en ei


Asperges met ham en ei
Een heerlijke variatie op asperges op Vlaamse wijze, met gekookte ham erbij. Lekker voor bij de (paas)brunch! Bekijk recept



Risotto met asperges 'à la Flamande'


Risotto met asperges 'à la Flamande'
Een heerlijk huwelijk tussen Italië en België, deze originele risotto met asperges à la Flamande! Een gerecht dat wat liefde en toewijding nodig heeft, maar het resultaat is zo overheerlijk, dat het het helemaal waard is. Geniet ervan! Bekijk recept



Pasta asperges 'à la Flamande'


Pasta asperges 'à la Flamande'
Dé Vlaamse voorjaarsklassieker, in een pastaversie! Asperges à la Flamande met farfalle erbij. Het is zo gemakkelijk en snel om te maken en het smaakt verrassend goed. Geniet van dit topgerechtje! Bekijk recept

Meer zin in groene asperges? Ontdek hier verrassende recepten.