Krokante visfilet met zomerse puree en citroenmayonaise

30 MIN
2 personen
Krokante visfilet met zomerse puree en citroenmayonaise

Vis in een heerlijk krokant jasje, dat smaakt toch altijd? We maken een zomerse versie met een puree van kerstomaatjes en rucola en een frisse citroenmayonaise erbij. Genieten voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • 3 el melk
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het ei (de eieren) los in een kommetje en doe de panko ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Zet even opzij.
  3. Was en rasp de schil van de helft van de citroen. Pers het sap uit. Snij de rest van de citroen in partjes. Meng de citroenzeste door de mayonaise en voeg naar smaak citroensap toe.
  4. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  5. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de gepaneerde visfilets 3-4 minuten per kant.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de melk, peper en zout toe. Meng goed. Schep er voorzichtig de rucola en kerstomaatjes door.
  7. Serveer de krokant gebakken visfilets met de puree, de citroenmayonaise en een citroenpartje erbij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 828.71 kcal
Koolhydraten 75.33 g
waarvan suikers 4.55 g
Vet 39.37 g
waarvan verzadigd 6.21 g
Proteïnen 39.27 g
Vezels 9.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin