Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

Koolvis is een stevige vissoort en perfect om heerlijk krokante visfilets mee te maken. Dit is onze gezondere versie van de Britse topper 'fish & chips'.

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 augurken, grote
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 8 el panko
  • 2 koolvisfilets
  • 100 g slamix
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de helft van de eieren gedurende 10 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  3. Hak de augurken en kappertjes fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pel het (de) gekookte ei(eren) en plet met een vork. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, geplette ei, peterselie en peper en zout. Dit is de tartaarsaus. Snij de citroen in partjes.
  4. Breek de rest van de eieren in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de koolvisfilets goudgeel en knapperig in 3 minuten aan elke kant.
  5. Doe de salade in een kom. Halveer de kerstomaatjes en doe ze bij de salade. Serveer de gebakken visfilets met de aardappelwedges, de salade, de tartaarsaus en een citroenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.22 kcal
Koolhydraten 60.66 g
waarvan suikers 3.87 g
Vet 47.54 g
waarvan verzadigd 7.53 g
Proteïnen 40.44 g
Vezels 8.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin