Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

Koolvis is een stevige vissoort en perfect om heerlijk krokante visfilets mee te maken. Dit is onze gezondere versie van de Britse topper 'fish & chips'.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 augurken, grote
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 30 g panko
  • 2 koolvisfilets
  • 1 zakje gemengde sla
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de helft van de eieren gedurende 10 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Hak de augurken en kappertjes fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pel het (de) gekookte ei(eren) en plet het met een vork. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout. Snij de citroen in partjes.
  4. Breek de rest van de eieren in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de koolvisfilets goudgeel en knapperig in 3 minuten aan elke kant.
  5. Doe de salade in een kom. Halveer de kerstomaatjes en doe ze bij de salade. Serveer de gebakken visfilets met de aardappelwedges, de salade, de tartaarsaus en een citroenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.86 kcal
Koolhydraten 60.87 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 47.7 g
waarvan verzadigd 7.6 g
Proteïnen 42.28 g
Vezels 9.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin