Vorige maand deden we bij 15gram een wedstrijd om uit te vinden wat jullie favoriete kindergerechten zijn. We kregen heel veel fijne reacties, waarvoor dank!

Aan de hand van de schiftingsvraag kwamen deze 5 winnaars uit de bus: Dorien C, Nathalie D, Madeleine E, Céline G en Stef N. Proficiat aan de winnaars, zij worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Uit alle inzendingen konden we deze top 5 kinderfavorieten samenstellen, 100% kids proof!

1. Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree


Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Welk kind is er nu niet verzot op fishsticks? Het is de ideale manier om ze vis te leren eten. En de lekkerste en gezondste fishsticks die maak je zelf! Heerlijk in combinatie met spinaziepuree en een frisse -uiteraard ook zelfgemaakte- tartaarsaus! Feestje aan tafel! Tip: deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox. Alle ingrediënten bij jou thuis geleverd om dit gerecht samen met de kinderen klaar te maken!

banner foodbox

2. Spaghetti bolognaise


Spaghetti met snelle ragusaus

Spaghetti bolognaise, of voor de Italianen beter gekend als ragu-saus, is natuurlijk een kinderfavoriet bij uitstek! Verwerk ook lekker veel groentjes in de saus, een ideale manier om wat extra voedingsstoffen en vitamientjes binnen te smokkelen.

3. Gehaktballetjes in tomatensaus


Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen

Wie wordt er nu niet blij van lekkere gehaktballetjes? Ze komen in een heerlijk smaakvolle tomatensaus met selder en lekker krokante geroosterde aardappelen erbij. Een waar bordje comfort food om jong en oud mee te plezieren.

4. Worst, appelmoes en gebakken patatjes


Worst met appelmoes en gebakken patatjes

Eén van de wedstrijddeelnemers stelde ons dit gerecht voor: WAP, dat staat voor Worst-Appelmoes-Patatjes. Zo lekker en origineeel, dat we terstond het recept gemaakt hebben. Let's WAP!

5. Vogelnestjes


Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree

Vogelnestjes zijn echt Vlaams culinair erfgoed. Pure nostalgie die nog steeds erg goed smaakt! Een heerlijke gehaktbal met een eitje binnenin, met daarbij een lekkere tomatensaus en lekker smeuïge aardappelpuree. Wie zijn eitje graag nog met een lichtjes lopende dooier heeft, kookt de eitjes best wat korter. Een feestmaal voor jong en oud!