Geroosterde bloemkool op z'n geheel
Onze tips voor de perfecte bloemkool 'roast':
- Kook de bloemkool eerst voor, zo'n 10 minuutjes. Giet af, bestrijk met olijfolie en kruiden en plaats in de oven.
- Reken voldoende oventijd, minimum een half uurtje, of nog wat langer als je een uit de kluiten gewassen exemplaar klaarmaakt.
- Dreigt je bloemkool te verbranden? Dek ze dan af met wat aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant minder snel bruin wordt, terwijl de bloemkool verder gaart.
- Prik even met een vork of mes tot in de kern van de bloemkool om te checken of die gaar is.
- Serveer de bloemkool op een mooie schaal en snijd ze aan tafel aan, zoals een echt pronkstuk!
Moet het snel(ler) gaan? Of vraagt het gerecht om hapklare stukken? Geen nood, ook geroosterde bloemkoolroosjes zijn een topidee! Met lekker olijfolie en lekker veel kruiden tover je ware smaakbommetjes op tafel. Maak je het jezelf graag gemakkelijk? Deze week kan je bij Foodbag ook een gerechtje met geroosterde bloemkool bestellen, ontdek het onderaan de blogpost!
Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel
Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper! Bekijk recept
Penne met geroosterde bloemkool en parmezaan-botersaus
Hoe maak je een vegetarische pasta toch lekker en vol van smaak? Test dit recept en we begeleiden je stap voor stap om er een heerlijk gerecht van te maken! Bloemkool uit de oven, in combinatie met penne en een zalige parmezaan-botersaus, afgewerkt met crunchy pijnboompitten. Bekijk recept
Geroosterde bloemkool teriyaki met sesam en rijst
Zoet, zout, kleverig en zo vol van smaak, deze originele geroosterde bloemkoolroosjes in zelfgemaakte teriyakisaus met sesam, geroosterde cashewnoten en rijst bij. Het is zelfs een veganistisch gerecht, maar vooral een smaakbommetje! Dit moet je proeven! Bekijk recept
Taco's met geroosterde bloemkool, salsa en cheddar
Deze Mexicaanse ovengeroosterde bloemkool is een revelatie! Heel gemakkelijk om te maken. Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je een frisse tomatensalsa. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, kan iedereen aan tafel zijn eigen vegetarische taco's maken, smullen maar! Bekijk recept
Warme quinoasalade met zoete aardappel en bloemkool
Een vegetarische vitaminenboost, met een heerlijke warme quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en bloemkool. Het appeltje en de dressing op basis van citroensap zorgen voor de nodig fraicheur op deze warme dagen. Bekijk recept
Dhal met geroosterde bloemkool
Dhal (of dahl) is een Indiase curry op basis van linzen. Vegetarisch en heerlijk voedzaam. Lekker! Bekijk recept
Vis met bloemkoolpuree, geroosterde bloemkool en citroenboter
Eet je (soms) koolhydraatarm? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou! We maken zowel een zalig zachte bloemkoolpuree als krokant geroosterde bloemkoolroosjes. Daarbij komt een lekker stukje gebakken vis, veldsla en frisse citroenboter. Een gerecht met restaurantallures! Bekijk recept
Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus
Hou je van vegetarisch en hou je van verrassend? Dan is deze heerlijke gemarineerde en geroosterde bloemkool met courgette iets voor jou! We serveren de groenten samen in pitabroodjes, met een frisse looksaus erbij. Een echte aanrader! Bekijk recept
Pasta met spinaziepesto, burrata en spicy bloemkool
Burrata is de grotere zus van de klassieke mozzarella. Ze bestaat enerzijds uit mozzarella, maar er wordt nog extra room en wrongel aan toegevoegd. Zo krijgt de burrata haar smeuïge binnenkant. Door spinazie bij de pesto te mixen zorg je voor extra vitaminen. Dit topgerechtje kan je deze week bestellen bij Foodbag.be!