Warme quinoasalade met zoete aardappel en bloemkool

30 MIN
2 personen
Warme quinoasalade met zoete aardappel en bloemkool

Een winterse vegetarische vitaminenboost, met een heerlijke warme quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en bloemkool. Het appeltje en de dressing op basis van citroensap zorgen voor de nodig fraicheur. Hier kikker je volledig van op!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 takjes tijm
  • 130 g quinoa
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 appel
  • 1 stick honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel en bloemkool over. Besprenkel met de olijfolie. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze erover. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  3. Snij de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Pers het sap van de citroen. Schil de appel en snij in fijne blokjes. Besprenkel de appel met enkele druppels citroensap. Doe de rest van het citroensap in een kommetje en meng met de knoflook, de bladpeterselie, de honing, de extra vierge olijfolie en peper en zout.
  4. Meng de quinoa met de geroosterde bloemkool en zoete aardappel, de appelblokjes en de dressing en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 653.83 kcal
Koolhydraten 99.88 g
waarvan suikers 27.91 g
Vet 19.8 g
waarvan verzadigd 2.97 g
Proteïnen 16.69 g
Vezels 13.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin