Aloo gobi met bloemkool, aardappel, tomaat en naanbrood
35 MIN
2 personen
Een favoriet gerecht van de oprichter van Foodbag.be, Stéphane! Aloo gobi is een heerlijk vegetarisch gerecht uit Indië met bloemkool. We maken er een zalige maaltijd van, met naanbrood bij!
Ingrediënten
1 grote bloemkool
400 gr vastkokende aardappelen
½ rode chilipeper
2 tomaten
20 gr verse gember
1 gele ui
1 teentje knoflook
10 gr koriander
2 el tahin
2 kl garam masala
1 stuk naanbrood
olie
½ kl suiker
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de aardappel in blokjes (schillen hoeft niet) van 1 cm. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 25 min.
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper. Snijd de tomaat in stukjes. Mix 1 cm gember per persoon samen met de ui, knoflook, chilipeper, tomatenstukjes en koriandersteeltjes (houd de blaadjes opzij voor de afwerking) in een blender of foodprocessor tot een gladde saus.
Meng de tahin onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 2 min., tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gemixte tomaten en suiker toe en laat 8-10 min. sudderen op laag vuur. Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak nog 5-6 min. tot de aardappel volledig gaar is (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een scheutje olie in een pan.
Serveer de Aloo gobi met het naanbrood en werk af met de koriander en tahinyoghurt. Smakelijk!
TIP: Voeg wat kurkuma toe voor een mooie, diepe gele kleur.