Pasta met spinaziepesto, burrata en spicy bloemkool

30 MIN
2 personen
Pasta met spinaziepesto, burrata en spicy bloemkool

Burrata is de grotere zus van de klassieke mozzarella. Ze bestaat enerzijds uit mozzarella, maar er wordt nog extra room en wrongel aan toegevoegd. Zo krijgt de burrata haar smeuïge binnenkant. Door spinazie bij de pesto te mixen zorg je voor extra vitaminen.

Ingrediënten

  • ½ grote bloemkool
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 100 gr spinazie
  • 200 gr tortiglioni pasta
  • 15 gr pijnboompitten
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • ½ teentje knoflook
  • 125 gr burrata
  • olijfolie
  • ½ kl paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, de chilivlokken (let op, pikant!), het paprikapoeder en zout. Spreid uit op de bakplaat en schik 20-25 min. in de oven, tot de bloemkool mooi geroosterd is.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Dompel de spinazie even onder in het kokende water van de pasta en schep uit in een blender (of maatbeker). Kook vervolgens de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Spinaziepesto: mix met een staafmixer of blender de spinazie samen met de pijnboompitten (zie tip), Gran Moravia, knoflook, zout, zwarte peper en een flinke scheut olijfolie tot een gladde pesto. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de pasta toe voor een extra smeuïg resultaat.
  5. Giet de pasta af en schik opnieuw in de pot. Overgiet met de pesto en roer goed om.
  6. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de pittige bloemkool. Halveer de burrata voorzichtig, schik erbovenop en kruid met wat grof zout. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de pijnboompitten even roosteren in een pan zonder vetstof voor extra veel smaak. Bewaar gerust een paar pitjes voor de afwerking van je bordje.