Dhal met geroosterde bloemkool

40 MIN
4 personen
Dhal met geroosterde bloemkool

Dhal (of dahl) is een Indiase curry op basis van linzen. Vegetarisch en heerlijk voedzaam, hier met geroosterde bloemkool. Lekker!

Ingrediënten

  • 250 g rode linzen
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 10 g koriander
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 ml yoghurt
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de bloemkoolroosjes op. Besprenkel met 1 eetlepel plantaardige olie. Zet 15-20 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin is en zacht.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui 5 minuten op een matig vuur. Voeg dan de knoflook toe en laat 3 minuten garen. Voeg dan de mosterdzaadjes, het komijnzaad en de gember toe. Voeg na 2 minuten het blik tomaten, de linzen en 500 ml water toe.
  3. Breng aan de kook en laat 20-25 zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om. Kruid af met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de dhal met de geroosterde bloemkool, de koriander en een schepje yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 250.76 kcal
Koolhydraten 24.46 g
waarvan suikers 9.14 g
Vet 9.44 g
waarvan verzadigd 1.59 g
Proteïnen 12.86 g
Vezels 9.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin