Gnocchi met bloemkool, salie, spinazie en hazelnoot
35 MIN
2 personen
Gnocchi is het Italiaanse meervoud van gnocco, wat klontje betekent. De kleine deegballetjes worden gemaakt van aardappelen. Lekker vullend op een gure herfstdag.
Ingrediënten
1 bloemkool
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ blokje groentebouillon
25 gr hazelnoten
10 gr salie
200 gr gnocchi
150 gr spinazie
olijfolie
200 ml (plantaardige) melk
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool in roosjes. Hussel de helft van de roosjes op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip). Schuif zo'n 20-25 min. in de oven, tot ze gaar zijn.
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en knoflook op middelhoog vuur tot de sjalot glazig is. Voeg de overige bloemkoolroosjes toe en bak zo'n 2-3 min. Voeg de plantaardige drink toe, verkruimel er de bouillon over en vul aan met water, tot de roosjes net onder staan. Breng aan de kook en kook in 13-15 min. gaar.
Hak de hazelnoten fijn en rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak de salie fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de salie samen met de gnocchi in zo'n 5-6 min goudbruin en krokant. Haal uit de pan. Voeg nu de spinazie toe en roer om tot ze is geslonken, kruid met zout en zwarte peper.
Mix de gekookte bloemkool met een staafmixer tot een gladde saus, breng op smaak met zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie. Voeg samen met de geroosterde bloemkool bij de spinazie en roer goed om. Voeg tot slot de gebakken gnocchi toe.
Serveer de gnocchi met de bloemkoolsaus en werk af met de hazelnoten. Smakelijk!
TIP: Gebruik ook de bladeren van de bloemkool, rooster ze de laatste 15 min. mee in de oven.