In deze kaassaus hebben we stiekem een portie groenten verstopt. Dat maakt deze pasta niet alleen heel lekker, maar ook gezond en dé ideale manier om kinderen (of andere groenteweigeraars) extra vitaminen voor te schotelen. Shhh!
Breng een pot met water aan de kook voor de bloemkoolroosjes. Kook de
bloemkoolroosjes samen met de knoflook in 10-15 min. gaar.
Breng intussen een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 3 min. al dente.
Snijd de kip in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes in 5-8 min. goudbruin en gaar op hoog vuur.
Mix de bloemkool, knoflook en melk samen tot een smeuïge saus. Voeg vervolgens de kaas toe en laat smelten in de saus. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en zwarte peper (zie tip).
Schep de bloemkoolsaus, kip en de helft van de rucola onder de pasta. Werk af met de rest van de rucola. Smakelijk!