Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel

45 MIN
4 personen
Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel

Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • ½ citroen
  • ½ granaatappel, pitjes losgemaakt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 el tahin
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool in een kookpot en voeg water toe tot de bloemkool 3/4de onderstaat. Voeg 3 eetlepels zout toe. Dit lijkt veel, maar het is nodig om de bloemkool smaak te geven. Zet een deksel op de pot, breng het water aan de kook en laat 10 minuten koken en giet dan af.
  3. Leg de voorgekookte bloemkool op een bakplaat en bestrijk rondom met de olijfolie. Kruid met zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, bestrijk opnieuw met wat olijfolie en zet nog 20 minuten in de oven of tot de bloemkool gaar is.
  4. Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, 1 eetlepel water, het sap van de citroen en peper en zout. Snij de peterselie fijn.
  5. Schenk de tahinsaus over de bloemkool en werk af met granaatappelpitjes en de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 228.17 kcal
Koolhydraten 10.11 g
waarvan suikers 7.06 g
Vet 17.38 g
waarvan verzadigd 2.62 g
Proteïnen 6.47 g
Vezels 5.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin