Taco's met geroosterde bloemkool, salsa en cheddar

25 MIN
2 personen
Taco's met geroosterde bloemkool, salsa en cheddar

Deze Mexicaanse ovengeroosterde bloemkool is een revelatie! Heel gemakkelijk om te maken. Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je een frisse tomatensalsa. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, kan iedereen aan tafel zijn eigen vegetarische taco's maken, smullen maar!

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleinere roosjes. Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruiden. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de gekruide olie. Hussel goed. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de koriander fijn. Pers de limoen. Meng de blokjes tomaat, de sjalot, de koriander en het limoensap. Kruid met zout en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt).
  3. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven of verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.97 kcal
Koolhydraten 52.79 g
waarvan suikers 7.11 g
Vet 28.68 g
waarvan verzadigd 10.07 g
Proteïnen 17.45 g
Vezels 7.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin